Doula begeleiding

Happy Birthing Day

Tijdens de bevalling ben ik er voor  jou en je partner en blijf ik bij je hoe lang de bevalling ook duurt.

Ik ondersteun je om vanuit je eigen kracht te baren, op de manier die bij  jou past, in een omgeving die voor jou veilig en vertrouwd voelt.

"Ik weet niet of ik wel met de PIJN om kan gaan en heel eerlijk, ik zie er wel TEGENOP"

"Ik zie er tegenop omdat ik het gevoel heb de CONTROLE te moeten LOSLATEN"

"Ik kijk negatief terug op een eerdere bevalling. De gedachte gaat door mijn hoofd: DAT in ieder geval NOOIT meer"

"Ik heb eerder een keizersnede gehad en wil nu graag natuurlijk bevallen"

"ik ben best wel ANGSTIG omdat ik niet weet wat me te wachten staat en ik vind het lastig om te ontspannen"

"Ik vind de wisselingen van de wacht van zorgverleners niet fijn"

Je bent zwanger, gefeliciteerd!
Je bent je aan het oriënteren wat je eigenlijk precies wilt tijdens je zwangerschap & de bevallingng en je overweegt een doula 

Je wilt je op een POSITIEVE manier voorbereiden op de bevalling. Je wilt je ANGSTEN en ZORGEN onder ogen komen en met meer VERTROUWEN de bevalling ingaan. Je zoekt naar manieren om dat te doen.

Je hebt behoefte aan support en je bent zoekende naar wat precies je wensen en behoeftes zijn als het gaat om je zwangerschap en de geboorte van je kindje.

Je wilt graag iemand bij je bevalling, die alleen maar gefocust is op jouw behoeften. Een bekend gezicht, die van begin tot einde van de bevalling bij jou blijft, ongeacht hoe lang de bevalling duurt.

Je bent op zoek naar eerlijke informatie en je wilt weten welke keuzes je allemaal kunt maken, zodat jij bewust keuzes kunt maken die bij jou en de situatie passen.

Je bent op zoek naar iemand met een POSITIEVE VIBE en MINDSET. Iemand die een waardevolle toevoeging is op je geboorteteam.

Kortom:

 • Je ziet op tegen de bevalling en bent bang dat je de pijn niet aankunt.
 • Je hebt een negatieve ervaring met een eerdere bevalling.  
 • Je kunt moeilijk ontspannen.
 • Je ziet op tegen de wisselingen van de wacht van de mensen uit jouw geboorteteam
 • Je weet niet goed wat  je  te wachten staat en je wilt eerlijke informatie over de bevalling
 • Je wilt je angsten en zorgen onder ogen komen en daarmee dealen
 • Je wilt niet dat de bevalling je als het ware 'overkomt', maar je wilt bewust beslissingen nemen
 • Je voelt je prettig bij extra begeleiding en een continue ondersteuning tijdens je zwangerschap en bevalling
 • Tijdens de bevalling wil je graag  graag continue support van iemand die jouw goed kent
 • Je wilt met meer vertrouwen de bevalling ingaan
 • Je zou het fijn vinden om een vast gezicht te hebben die bij de bevalling is, ongeacht hoe lang de bevalling duur
 • Je partner wil zich volledig op jou kunnen richten tijdens de bevalling en niet met randzaken bezig zijn
 • Je wilt iemand bij je die jouw angsten kent, die feilloos aanvoelt wat je nodig hebt zonder woorden te gebruiken en die weet hoe jij het beste kan ontspannen .
 • Je wil het beste uit deze ervaring, de geboorte van je kind, halen

Herken je jezelf in een aantal punten? Dan is een doula wellicht iets voor jou! 

Wat is een doula?

Als doula (ook wel bevallingscoach genoemd) bied ik jou als zwangere vrouw (met of zonder partner) fysieke en emotionele, niet- medische, begeleiding en ondersteuning tijdens de zwangerschap, de bevalling (thuis en/of in het ziekenhuis) en de kraamtijd.

“Een doula is een ervaren en  kundige vrouw die ondersteuning biedt tijdens de zwangerschap, de  bevalling en de periode erna op fysiek, emotioneel en mentaal gebied.  Het is een eeuwenoud gegeven dat barende vrouwen ondersteund worden door  vrouwen.

Sinds de jaren 80 wordt een doula steeds vaker gevraagd. Niet  ter vervanging van de partner, maar juist om het team te versterken. De  doula wordt ingezet bij zowel een thuisbevalling als in het  ziekenhuis.” (bron: doula.nl)

Waarom een doula?

 • Ik help jou en je eventuele partner met het voorbereiden op de bevalling
 • Ik ken je wensen en we hebben een band opgebouwd in de periode voorafgaande aan je bevalling

 • Ik geef je informatie zodat je goed geinformeerd, bewuste keuzes kunt maken

 • Ik blijf de gehele bevalling bij je en dat kan heel fijn zijn als je steeds wisselende verloskundige of verpleegkundigen naast je hebt

 • Dankzij de constante aanwezigheid van een vertrouwd persoon waarmee je gaandeweg je zwangerschap een band hebt opgebouwd, nemen zorgen en angsten af.

Een doula zorgt voor de emotionele en fysieke ondersteuning tijdens je zwangerschap en de bevalling. Ze luistert naar je, langer dan het kwartiertje dat de verloskundige heeft, en is er voor je partner die ook aandacht nodig heeft. Ze moedigt je aan tijdens de bevalling, geeft eventueel ontspannende massages en wijst je op de beste houding om de pijn van de weeën draaglijker te maken. Kortom ze is er voor jou.


Weten wat ik voor jou kan betekenen tijdens je zwangerschap en de bevalling? Hieronder vertel ik je mijn visie op geboorte en wat ik jou als doula te bieden heb.

Voordelen van een doula bij je bevalling

Bevallen hoef je niet alleen te doen. In veel andere landen weten ze dat al veel langer. Zo is de aanwezigheid van een doula in de Verenigde Staten bijvoorbeeld al heel normaal. Onderzoek toont aan dat de vertrouwdheid van een ervaren doula aan je zijde, haar aanmoediging, praktische informatie, haar kennis en haar “tips en tricks” een positieve invloed op je bevalling hebben en de volgende voordelen biedt:

 • 50% minder keizersnedes
 • 25% kortere duur van de bevalling
 • 60% minder verzoeken om een ruggenprik
 • 40% minder gebruik van oxytocine (‘inleiden’)
 • 30% minder verzoeken om pijnbestrijding
 • 40% minder gebruik vacuümpomp
 • Er zijn minder postnatale depressies zes weken na de geboorte
 • De partner is actiever betrokken bij de geboorte
 • Er wordt met een meer tevreden en positiever gevoel terug gekeken op de bevalling, omdat de moeder en haar partner zich gehoord en gesteund voelden tijdens het hele proces. Dit is een belangrijk punt omdat een negatieve bevallingservaring een langdurige lichamelijke en geestelijke nasleep voor de moeder kan hebben

Ik zie en hoor jou! Ik weet dat het niet altijd makkelijk is om in vertrouwen toe te leven naar de bevalling. Om je angsten en zorgen onder ogen te komen. Maar weet ook dat dit kan, dat dit binnen jouw bereik van mogelijkheden valt.

Voorbereiden op de komst van je kindje is zo veel meer dan je voorbereiden op de bevalling. Zwangerschap is een kans om een bijzondere innerlijke reis te maken. Een reis waarin je jezelf nog beter leert kennen, waarin je alle overbodige ballast en beperkende gedachte over boort gooit, je twijfels & angsten onder ogen komt en je te weten komt waar jouw voorkeuren en wensen echt liggen en hiervoor durft te kiezen. Waarin je voor jezelf, en je kindje, durft te kiezen, jij jezelf een stem geeft. Een periode waarin je er achter komt dat je een enorme kracht bezit en al zo'n bron van wijsheid binnen in je hebt, als je er maar op durft te vertrouwen.

Het creëren van een omgeving waarin jij en je partner je continu veilig, gehoord en gesteund voelen is wat ik doe.
Ik help jou en je partner voor te bereiden op de komst van jullie kindje, zodat jullie je kindje in alle rust en liefde kunnen verwelkomen.

Ik ga heel graag met je mee op deze bijzondere geboorte reis, om je onvoorwaardelijk te supporten waar jij en je partner het nodig hebben.

 

"Ik zie je, ik hoor je, ik informeer je, ik masseer je, ik moedig je aan, ik bewaak jouw space, zodat jij in je geboortebubbel kan blijven. Ik praat met je, ik breng je in beweging, ik ondersteun je partner, alles om de bevalling zo fijn mogelijk te laten verlopen.
Ik ben er voor jullie , zo lang het duurt."

- Miriam Jansma -

Zo ziet de doula begeleiding van Mum 2b eruit:

1.

kennismaking
Tijdens een kennismakingsgesprek gaan we beide verkennen en voelen of er een klik is. Je mag me alle vragen stellen die je wilt. Belangrijke voorwaarde voor een goede begeleiding is dat er van beide kanten een klik is. Daarom bied ik dit gesprek GRATIS aan!

2.

de voorbereiding

In 2 voorgesprekken leren we elkaar beter kennen, zodat ik beter op jou/jullie kan afstemmen tijdens de bevalling.  
We praten samen over wat er tijdens de zwangerschap en de bevalling allemaal in je lichaam gebeurt en welke manieren/ technieken er zijn om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.


Jouw lijf, jouw bevalling
We gaan het hebben over jouw wensen & behoeften en waarom deze zo belangrijk voor je zijn. Je twijfels, angsten, onzekerheden zullen boven water komen en je gaat het aan, wetende dat ik bij je ben en je support. Dit alles zorgt voor een helder hoofd en een concreet plan met je geboortevoorkeuren Ik heb geen oordeel over jouw keuzes. Er is geen one size fits all: elke zwangerschap, elke bevalling is weer anders.  Jij bent de specialist als het gaat over jouw lichaam. Ik help je om een balans te vinden tussen je hoofd en je hart, je te verbinden met je innerlijke kracht om vervolgens daarop te kunnen vertrouwen.
Samen met je partner, je verloskundige en kraamzorg maken we een fantastisch geboorteteam! En wat er ook gebeurt tijdens de bevalling, nu weet je het:  I've got your back, no matter what!

3.

tussentijdse support
Tussentijds hebben we natuurlijk nog contact. Je kunt me altijd bellen en/of appen, als je even je verhaal kwijt wilt, je  over een situatie wilt sparren die zich voor heeft gedaan of voor vragen die je hebt.

4.

happy birthingday

Tijdens de bevalling ben ik er voor  jou en je partner en blijf ik bij je hoe lang de bevalling ook duurt. Ik  ondersteun je om vanuit je eigen kracht te baren, op de manier die bij  jou past, in een omgeving die voor jou veilig en vertrouwd voelt.

Ik zal tijdens je bevalling de rust bewaken,  je moed inspreken, naar je luisteren en je gerust stellen! Ik ondersteun je op het gebied van ontspanning (massage), ademhaling,  bevalhoudingen, grenzen en wensen bewaken en alles wat er nodig is voor  jou om vol vertrouwen te baren. Ik ben er voor jou & je geboorte  partner! Ook als het anders loopt ben ik er voor je om je te informeren  en je emotioneel te ondersteunen.

Het creëren van een omgeving waarin jij en je partner zich continu veilig, gehoord en gesteund voelen is wat ik doe tijdens het gehele traject.

5.

post partum periode
In de PostPartum Periode (periode na de bevalling) kom ik nog 2 keer bij je langs. Als extra mogelijkheid kun je kiezen voor het boeken van een Welkom Mama Ceremonie, een mama massage of een Belly Bind sessie.

Hoe zie jij de geboorte voor je? Welke geboorte wens jij voor je kindje?
Heb je hier wel eens over nagedacht? Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we hier over praten. Ook als je nog niet helemaal duidelijk voor ogen hebt wat voor een geboorte jij voor je kindje wenst, of wat ik voor je zou kunnen betekenen.

Dus heb jij als aanstaande mama behoefte aan extra voorbereiding en begeleiding tijdens je zwangerschap en bevalling*, neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via onderstaande knop.

JE INVESTERING IN JEZELF EN JE BABY


'GUN JEZELF EEN GOEDE START IN HET MOEDERSCHAP'

Doula begeleiding

 897

continue support tijdens je
zwangerschap & bevalling

 • Kennismakingsgesprek
 • 2 afspraken in de zwangerschap van 2 a 2.5 uur
 • Ongelimiteerd telefonisch, email en whatsapp support tijdens kantooruren
 • Vanaf twee weken voor je uitgerekende datum tot twee weken daarna sta ik 24/7 voor je klaar om binnen een uur bij je bevalling aanwezig te zijn, tenzij hier andere afspraken over zijn gemaakt
 • Continue support tijdens de bevalling
 • 1 eindafspraak in de Post Partum Periode

EXTRA'S

 • Ontspannende zwangerschapsmassage t.w.v. €60,-
 • Opstellen geboortewensen
 • Gratis gebruik van ELLE TENS natuurlijke pijnstilling (t.w.v. €65,-)
 • Gratis gebruik van bevalbal/peanutbal/rebozo
 • 25% korting op huur bevalbad
 • Korting op cursussen, kan wel oplopen tot 40%
 • Betaling in termijnen is mogelijk
Doula begeleiding incl. cursus

 1097*

continue support tijdens je
zwangerschap & bevalling

 • Groepscursus hypnobirthing* +
 •  Kennismakingsgesprek
 • 1 of 2 afspraken in de zwangerschap van 2 a 2.5 uur**
 • Ongelimiteerd telefonisch, email en whatsapp support tijdens kantooruren
 • Vanaf twee weken voor je uitgerekende datum tot twee weken daarna sta ik 24/7 voor je klaar om binnen een uur bij je bevalling aanwezig te zijn, tenzij hier andere afspraken over zijn gemaakt
 • Continue support tijdens de bevalling
 • 1 eindafspraak in de Post Partum Periode

EXTRA'S

 • Ontspannende zwangerschapsmassage t.w.v. €60,-
 • Opstellen geboortewensen
 • Gratis gebruik van ELLE TENS natuurlijke pijnstilling (t.w.v. €65,-)
 • Gratis gebruik van bevalbal/peanutbal/rebozo
 • 50% korting op huur bevalbad
 • Betaling in termijnen is mogelijk

* Wil je in plaats van een groepscursus een privécursus hypnobirthing volgen? Dat kan tegen een meerprijs van €100,-. 

** Meestal is 1 doula gesprek voldoende bij een privé cursus. Maar in overleg kan dit altijd in 2x.

Meestgestelde vragen over een doula (FAQ)

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over een doula begeleiding. Staat het antwoord op je vraag hier niet bij? Voel je vrij om contact met me op te nemen!

Wat is de rol van mijn partner als jij er ook bent, zal hij/zij zich overbodig voelen?

Ik snap je gedachte, maar ik neem NOOIT de plaats van een partner in. Als doula help ik jou en je partner tijdens de geboorte van jullie kindje. Uit onderzoek is gebleken dat de partners van een bevalling met doula zich actiever en meer betrokken voelden bij de bevalling als zonder doula.

Ik zie het als mijn taak om jullie in de geboorte bubbel te krijgen, ik ben daar ondersteunend in, op de manier die jij/jullie nodig hebben. Dit geeft rust en maakt dat jullie dat hele stuk kunnen loslaten. In plaats daarvan kunnen jullie je op elkaar richten. Doordat ik al vroeg in de zwangerschap betrokken wordt bij jullie leven en beslissingen, worden vaak al veel twijfels weggenomen.

Bij de ene bevalling ben ik veel hands on bezig en bij de andere is soms alleen mijn aanwezigheid genoeg. Ik spring ik in waar nodig, je zult je geen minuut alleen hoeven voelen. Aan de andere kant waarborg ik je privacy. Het is echt heel fijn om er continu iemand bij te hebben die naast intuïtie ook heel veel ervaring heeft (zie de ervaringen van anderen). Dat neemt vaak bij de partners ook veel angst en machteloosheid weg, iets waar ze zich van tevoren niet zo bewust van zijn. Ook geef ik tips en aanwijzingen aan de partner voor ondersteuning bij het opvangen van de weeën.

De begeleiding is helemaal afgestemd op jullie wensen en behoeften, met als doel een mooie en positieve beval ervaring.

Mijn partner/moeder/zus/vriendin weet precies wat ik wil en kan mij ondersteunen. Wat kan een doula toevoegen?

Een partner of familielid kan inderdaad een fijne ondersteuning zijn. Realiseer je wel dat zij op emotioneel gebied heel betrokken zijn bij jou en je kindje. Kunnen zij in onverwachte (medische) situaties nog helemaal neutraal en zorgvuldig handelen? Als doula heb ik kennis van de medische termen en kan deze duidelijk uitleggen aan je. Daarnaast is het creëren van ruimte belangrijk, zodat jullie de tijd hebben om de informatie te laten landen en beslissingen te nemen.  

Ik wil zoveel mogelijk rust om mij heen tijdens de bevalling. Is een doula erbij dan niet te druk?

Ik hoor heel vaak in mijn cursussen dat veel stellen het fijn vinden om met zijn tweeën te zijn tijdens de bevalling. Het is een intiem moment, waar je niet het gevoel wil hebben dat je geobserveerd wordt. Dat kan er namelijk voor zorgen dat de bevalling stagneert/ langer duurt.

In tegenstelling tot medisch personeel die je veelal observeert & controleert, is een doula er om jou te ondersteunen (fysiek & emotioneel) waar jij dat nodig hebt. Het verschil met een eerstelijns verloskundige is voornamelijk de continue ondersteuning, ongeacht hoe lang de bevalling duurt.

Door de voorgesprekken kennen we elkaar al heel goed en weet ik wat jouw wensen en behoeften zijn. Dat geeft rust en vertrouwen, twee elementen die onmisbaar zijn tijdens een bevalling!

Ik word door mijn cliënten nooit gezien als extra drukte, maar als een aanvulling op hun geboorteteam. We weten dat de meeste vrouwen minder interventies ondergaan en positiever terugkijken op de geboorte als er continue ondersteuning is. Helaas kunnen de meeste verloskundigen deze niet bieden of garanderen.

Wil je van andere stellen horen, wat de meerwaarde van een doula is? Klik dan hier voor hun ervaringen.

Ik heb al een verloskundige, heb ik dan een doula nodig tijdens de bevalling?

Nodig is wel een heel groot woord, zo zou ik het nooit omschrijven. Een oud client van mij vertelde mij laatst dat zij elke vrouw een doula GUNT. Dat vind ik een mooie omschrijving. Natuurlijk kun je het helemaal alleen, maar dat hoeft niet!

Of je een doula bij de bevalling vraagt is natuurlijk geheel aan jou. Maar naast de verloskundige neemt een doula zeker nog een eigen plek in. Als doula doe ik niets medisch en ik neem ook geen beslissingen rondom de gezondheid van jou of jouw kindje. Ik heb de medische kennis wel, maar de begeleiding is puur gericht op fysieke en emotionele steun. Denk dan aan het geven van massages om te ontspannen, adviezen over bevalhoudingen, helpen met ademhalingstechnieken of praktisch: het verzorgen van eten en drinken. Het kan van alles zijn, wat jij maar nodig hebt.

Een ander groot verschil met een verloskundige is dat ik als doula vanaf het moment dat jij dat wilt naar je toe kom om te ondersteunen en niet meer van jouw zijde wijk. Ongeacht hoeveel ontsluiting er is of waar je bent. Waar een verloskundige in de meeste gevallen aan het begin van de bevalling bij je langs komt om te kijken hoe het met je gaat en dan weer vertrekt om na een paar uur terug te komen, zal ik als doula altijd bij je zijn om je te ondersteunen met het opvangen van de weeën. Ook als je toch medisch wordt vanwege een pijnstillingsverzoek of complicatie, waarbij je overgedragen wordt aan het ziekenhuis en de verloskundige vertrekt, blijf ik bij je. En dat geeft rust en vertrouwen, twee elementen die onmisbaar zijn tijdens een bevalling!

Wat is het verschil met jou en mijn kraamzorg ?

Als je thuis bevalt komt de kraamverzorgende naar jouw huis als je kindje bijna geboren wordt, aan het einde van de bevalling. Daarna blijft ze, afhankelijk van de afspraken die zijn gemaakt en de uren die jij met haar hebt besproken, een aantal dagen bij jou thuis om te helpen met de verzorging van jou, jouw huis en de baby. Als je in het ziekenhuis bevalt komt ze zodra jij uit het ziekenhuis thuis komt.

Als doula begeleid ik gezinnen al tijdens de zwangerschap en daarnaast gedurende de hele bevalling, van begin tot eind. Meest blijf ik nog een paar uur na de bevalling, om te helpen met de borstvoeding bijvoorbeeld, en ga dan naar huis. Ik ben er in principe niet in de eerste dagen na de bevalling om voor jou of jouw baby te zorgen. Wel kom ik na de bevalling nog twee keer langs om alles door te spreken en te kijken hoe het met je gaat.

Blijf je de gehele bevalling bij mij? Ook als ik toch naar het ziekenhuis moet?

Ja, van begin tot het eind, zolang als dat het duurt en je me nodig hebt. Gemiddeld is dat zo’n 12-16 uur en vaak midden in de nacht. Gelukkig ben ik een avondmens ;-). En het enige waar je me wakker voor kunt maken ‘s nachts (naast Tony Chocolonely caramel zeezout) is een bevalling! Dit is meteen ook de reden waarom ik een maximum caseload heb van zo’n 3-4 cliënten per maand. Zo voorkom ik ook zo goed als mogelijk dat ik een bevalling mis omdat ik nog bij een andere bevalling aanwezig ben (wat nog nooit is voorgekomen gelukkig) Daarnaast is er een optie een achterwacht.

Ik wel wel een doula, maar mijn man/ partner ziet dat niet zitten, wat kan ik doen?

Dat komt wel eens voor. Het is altijd goed om aan te geven, waarom het idee van een doula zo belangrijk voor je is. Het kenbaar maken van je wensen en behoeften, soms hebben partners daar geen idee van.  

Een compromis kan dan zijn dat we een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek hebben. Het komt wel eens voor dat partners een beeld van een doula hebben, die soms wat vervormd zijn. Hier in de regio wordt er vaak gezegd: “wat de boer niet kent, dat vreet hij niet”. Door met elkaar open in gesprek te gaan kunnen jullie je eigen mening vormen. Alle vragen die jij en je partner hebben kan ik dan direct  beantwoorden.

Daarnaast is een gesprek fijn om te kijken of er een klik is tussen jullie en mij, De “klik” tussen jullie en mij is essentieel voor een fijne samenwerking. Op basis van het kennismakingsgesprek kan er dan beslist worden of een doula wat voor jullie is.

Een doula staat toch voor zo'n 'natuurlijk' mogelijke bevalling? Wat als ik dan toch pijnstilling of een inleiding wil?

Ik vind dat persoonlijk, zulke ONZIN! Een doula is ondersteunend aan een barende vrouw, waar zij dan ook voor kiest! Of dit nu een keizersnede is, een ruggenprik of een inleiding. Ik sta achter elke keuze die jij maakt. Het is jouw lichaam, jouw zwangerschap, jullie kindje. Ik heb daar geen oordeel over.

De meeste vrouwen die bij mij komen, willen wel op een natuurlijke manier bevallen, maar mocht de situatie verandert dan is dat natuurlijk ook helemaal oké. Als het maar een beslissing is die vanuit jouw komt en dat je er bewust voor kiest op basis van eerlijke informatie en hetgeen wat bij jou past op dat moment.

Ik ondersteun jou waar en hoe jij dat wilt.

Ik ga poliklinisch bevallen of  heb een medische indicatie, is een doula dan wel zinvol?

Ik zie vaak dat verpleegkundigen, verloskundigen en gynaecologen in het ziekenhuis vaak meerdere ‘patiënten’ onder hun hoede hebben. Of zij bij je kunnen blijven of jou kunnen ondersteunen wanneer jij dat wilt, is daarom nog maar de vraag.

Ook hier kan ik als doula dus absoluut een bijdrage leveren, om dezelfde redenen als bij een thuisbevalling: continue steun bij het opvangen van de weeën, met massages, houdingen en ademhalingstechnieken.

Misschien is mijn rol bij een ziekenhuisbevalling zelfs nog wel belangrijker, want ik kan jullie (extra) uitleg geven over mogelijke medische procedures. Ik ken protocollen en weet matjes, handdoeken etc. te vinden als dat nodig is. Zo weet je zeker dat er iemand is voor je op het moment dat jij dat wilt en nodig hebt.

In welke regio ben je werkzaam?

Ik heb een vrij groot werkgebied, variërend van 30- 60 tot maximaal 90 minuten rijden vanaf Diever. Dit houdt in dat ik cliënten heb in de regio: Meppel, Assen, Groningen, Winschoten, Heerenveen, Emmen, Zwolle, Apeldoorn, Dronten, Borne, Hengelo. Twijfel je of jij in mijn werkgebied zit of over de reisafstand? Neem dan gerust contact met me op, dan kijken we of en wat de mogelijkheden zijn.

Hoeveel ervaring heb je als doula?

Voordat ik de doula opleiding ben gaan doen, heb ik bij een aantal van mijn hypnobirthing cursisten de bevalling bijgewoond en hun ondersteund.  Dit vond ik zo onwijs gaaf, dat ik besloten heb de opleiding tot doula te doen. Het werk als doula doe ik al vanaf 2017, dus ik heb aardig wat bevallingen mogen begeleiden. Telkens waren dat weer unieke, bijzondere ervaringen. Ik heb bevallingen in alle soorten en maten gezien: watergeboorte, vbac, keizersnede, met pijnstilling en zonder, vrouw met een getraumatiseerde eerdere bevalling,  ingeleide bevallingen en natuurlijk ook natuurlijke bevallingen. Ik begeleid bevallingen thuis en in het ziekenhuis.

Wat als ik extra begeleiding nodig heb?

Mocht je nu naast het pakket extra begeleiding nodig hebben, dan kun je extra coach sessies bijboeken tegen een tarief van €60,- p.u. Dit is incl, btw

Krijg ik een doula vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Doula’s raken ook in Nederland steeds beter bekend en meer erkend! Afhankelijk van je zorgverzekeraars kun je een deel vergoed krijgen. Dit zit vaak in het aanvullende pakket. Kijk hiervoor in de voorwaarden van jouw verzekering.

Ik twijfel, want het is toch een hoop geld!

Ik snap je gedachte, maar laat mij een andere kant belichten.
Zie het als een investering die je doet: in jezelf, in je kindje in de start van het moederschap.

Ik zie vaak genoeg dat vrouwen met gemak een kinderwagen van €750- €1000,- kopen. Waarom dan niet hetzelfde bedrag uitgeven aan een life changing event als de geboorte van je baby? Misschien heel plat en zwart wit gezegd, maar zo zie ik het wel echt. Stel de vraag aan vrouwen die een doula aan hun zijde hebben gehad, zij zullen stuk voor stuk aangeven dat een doula het geld dubbel en dwars waard is. Zo ook bij een oud client Maud: “Als ik van tevoren had geweten wat jij zou betekenen voor mij tijdens de zwangerschap en de bevalling, dan had ik je wel €3000,- willen betalen. Een doula is priceless”

We leven in een tijd waarin mensen steeds minder aan spullen gaan hechten en liever hun geld uitgeven aan ervaringen. Laat het dan juist een heel goed idee zin om je geld in een doula te investeren. Je denkt elk jaar, op de verjaardag van jouw kind, terug aan de bevalling. En waarschijnlijk nog veel vaker dan dat. Vraag maar eens aan je moeder of je oma, ze kunnen je nog haarfijn vertellen hoe hun bevalling(en) zijn gegaan. De manier hoe je terugkijkt op de bevalling is van grote invloed op jouw als moeder en als vrouw. Ik kan je dit uit eigen ervaring meegeven en vele vrouwen met mij. Zie hier

Ik kan je niet de garantie geven dat je je droombevalling krijgt als je mij inhuurt, maar ik kan je wel helpen om zo goed mogelijke omstandigheden te creëren en je op een uitgebreide manier voor te bereiden op wat er komen gaat. Zo hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan jouw geboortereis & bevallingsverhaal.

Kennismaken? Neem vrijblijvend contact met me op en dan plannen we een afspraak!

>