Eendaagse bevalcursus

Leer nu de basis voor een meer ontspannen bevalling

Zodat je deze met meer vertrouwen ingaat

"Ik heb al een keer een uitgebreide zwangerschapscursus met mijn partner gedaan"

"Ik heb te weinig tijd om een complete hypnobirthing cursus te doen, maar ik wil me wel graag voorbereiden"

"Ik wil me graag goed voorbereiden op de bevalling, maar wil niet naar zo'n pufcursus"

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Je bent op zoek naar een cursus die bij jou past en die je helpt goed en bewust voor te bereiden op de komst van je kindje.

Je bent op zoek naar een cursus die zich alleen richt op de bevalling. Je hebt geen tijd om je compleet te storten in een complete cursus, maar bent wel op zoek naar praktische tools & technieken als het gaat om bevallen.

Je hebt je al ingelezen over de zwangerschap en wat je allemaal kunt verwachten. Nu de bevalling steeds meer dichterbij komt, besef je je dat je niet zoveel weet over de bevalling en dat je op zoek bent naar informatie. dat meer wilt weten over de bevalling.  

Je hebt nu behoefte praktische tips, tricks & technieken die helpend zijn tijdens jouw bevalling.

Je wilt graag naar een cursus met een POSITIEVE VIBE en MINDSET.


Het lijk je fijn om samen met je partner iets te gaan doen, omdat ook hij een belangrijke rol tijdens de bevalling heeft. Je wilt hem erbij betrekken.

Nu de bevalling steeds dichterbij komt, stel je jezelf de volgende vragen:
Ik weet niet hoe ik met de pijn en eventuele angst om moet gaan? Ik weet niet wat ik kan verwachten?

Kortom:

 • Je weet niet goed wat  je  te wachten staat en je wilt eerlijke informatie over de bevalling
 • Je wilt weten hoe je kunt ontspannen tijdens de zwangerschap en de bevalling
 • Je wilt met meer vertrouwen de bevalling ingaan
 • Je wilt niet alleen theoretisch kennis, maar ook een praktische inslag waar je echt wat aan hebt
 • Je wilt dat je partner weet wat hij/zij kan doen om jou te supporten tijdens de bevalling
 • Je bent op zoek naar:  ademhalingstechnieken, massagetechnieken & bevalhoudingen

Herken je jezelf hierin? Schrijf je dan nu in voor de eendaagse bevalcursus van Mum 2b. Op deze dag vertel ik je alle ins- en outs over bevallen. Ik leg je het angst- spanning- pijn syndroom uit en hoe je dit kunt doorbreken. Het belang van mindset komt aan bod en we gaan praktisch aan de slag!

'When you change the way you vieuw birth, the way you birth will change'

- Marie Mongan -

Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om je goed voor te bereiden op je bevalling. Toen ik voor de eerste keer zwanger was, ben ik naar een traditionele pufcursus gegaan, waar je nog het ‘altijd is kortjakje ziek is’ met zijn allen puft. Mijn vriend ging toen één avond mee en de cursus was voornamelijk theorie. Ik weet nog tijdens de geboorte van onze oudste dat mijn ontspanning ver te zoeken was en er veel angst en onzekerheid heerste. Toen mijn partner naast me stond te puffen en mij vertelde dat ik te snel pufte, zakte me de moed in mijn schoenen.

Dit moest toch anders kunnen. Toen hypnobirhting op mijn pad kwam, zijn er vele oehs en aha momentjes geweest en vielen veel puzzelstukjes op zijn plek.
Na jarenlang de cursus hypnobirthting te hebben gegeven, heb ik mijn eigen bevalcursus ontwikkeld. In eerste instantie wou ik er niet aan beginnen omdat ik het belangrijk vind om als zwangere stil te staan bij je zwangerschap en de transformatie naar het moederschap. Tegelijkertijd kreeg ik steeds meer vraag naar een ‘kortere’ cursus en kreeg ik ook vanuit de verloskundigen de vraag of ik hier iets mee wou.

Zie hier de Mum 2b bevalcursus. Een beknopte cursus die alleen gericht is op de bevalling.

Creëer EEN OMGEVING WAAT JIJ JE VEILIG VOELT.

Met de EENDAAGSE BEVALCURSUS LEER JE HOE JE KUNT ONTSPANNEN TIJDENS DE BEVALLING

OVER  DE BEVALCURSUS

Met de bevalcursus van Mum 2b krijg je binnen een dag de belangrijkste informatie over de bevalling. Jij en je partner krijgen praktische informatie & inspiratie m.b.t. de bevalling.

Binnen de Mum 2b eendaagse krijg je informatie over de bevalfases, leer je hoe je om kunt gaan met pijn en wat je kunt doen om te ontspannen, zodat jij zo goed mogelijk bent voorbereid op een zo ontspannen mogelijke bevalling.

Ik leer je waardevolle ademhalingstechnieken, fijne massage technieken en diverse bevalhoudingen. Je weet aan het einde van de cursus hoe een bevalling in zijn werk gaat en wat jij en je partner kunnen doen tijdens de geboorte van jullie kindje.

Daarnaast zal een stukje mindfullness aan bod komen. Doordat het programma is aangevuld met mijn persoonlijke ervaringen als doula, maakt dat dit tot de meest complete en unieke eendaagse bevalcursus van dit moment.

Wat je niet leert in de eendaagse/
wat de eendaagse NIET is!

‘Puffen’
Nee, de eendaagse bevalcursus van Mum 2b is GEEN pufcursus! Ik geloof persoonlijk niet zo in puffen. Probeer maar eens te puffen een minuut lang achter elkaar? Voel waar je adem zit! Meestal is dat erg hoog en hoogstwaarschijnlijk voelt het niet ontspannen. Ik leer je ademhalingstechnieken die WEL werken. En allerbelangrijkste: een ademhalingstechniek is in mijn ogen alleen handig op het moment dat je even niet meer weet hoe te ademen. Anders adem je precies zoals je zou moeten ademen ;-).


Complete zwangerschapscursus
De eendaagse heet niet niks voor niks een bevalcursus. We hebben ongeveer 5 uur de tijd om het over de bevalling te hebben. De focus zal dan ook liggen op de bevalling. Er is niet genoeg tijd om enorm de diepte in te gaan, zeker als het gaat om de zwangerschap of de kraamperiode. Mocht je daar behoefte aan hebben, dan raad ik je de hypnobirhting cursus aan.

Hypnobirthing cursus
De eendaagse is GEEN hypnobirhting cursus. Ik zal je een aantal hypnobirhting technieken leren. Maar er is gewoonweg niet genoeg tijd om je alles te leren. Daarnaast zit de kracht bij hypnobirhting juist in de herhaling en de diepte ingaan.

De bevalling hoort soepel, sereen en zacht
Nee, nee en nee! Vaak wordt dit gedacht als we het hebben over hypnobirthing. Het gaat mij niet om een 'perfecte' bevalling. Dat is geen realistisch beeld van een bevalling. Want wat is perfect? Mijn doel is dat je positief terugkijkt op de bevalling. Ongeacht hoe deze is verlopen. Hoe? Dat leer je in de cursus.

1.

Ontspanning
Je gaat leren hoe je kunt ontspannen tijdens de bevalling. Hoe je makkelijker los kunt laten en je kunt focussen op hetgeen wat er op je pad komt. Ik leer je hoe je het angst-spanning-pijnsyndroom doorbreekt, zodat je ontspannen blijft, zowel fysiek als mentaal.

2.

Kennis over de bevalling
Je leert alle belangrijke aspecten van de geboorte en hoe je lichaam werkt.

3.

Fysieke voorbereiding
We gaan bezig met je ademhaling, jij en je partner leren fijne massage technieken, je gaat het belang van beweging en houdingen ervaren.

4.

Mindset

Een positieve mindset ten aanzien van bevallen gaat je helpen meer te genieten van je zwangerschap en je te verheugen op de bevalling. Bovendien, gaat een positieve mindset je helpen te ontspannen, waardoor je bevalling vlotter en soepeler kan verlopen.

5.

Partner
De geboortepartner heeft een actieve rol in het geboorteproces. De rol van de geboortepartner is essentieel. Als partner leer je hoe je de zwangere vrouw kunt ondersteunen in elke fase van de bevalling, hoe je haar kunt helpen ontspannen, maar ook hoe je jullie wensen rondom de geboorte kenbaar maakt aan de geboortezorgverlener. Je leert dus hoe je een actieve rol kunt krijgen in het geboorteproces.

JE INVESTERING IN JEZELF EN JE BABY


'GUN JEZELF EEN GOEDE START IN HET MOEDERSCHAP'

Groepscursus
 • Medio september zal er een nieuwe eendaagse gepland worden. Je kunt je onder voorbehoud alvast aanmelden.

 147*

EENDAAGSE BEVALCURSUS

 • cursus  van 10.00-16.00
 • reader + audio 
 • uitgebreide lunch en lekkere hapjes & drankjes
 • Leuke goodybag

*Prijs is per stel

Privé cursus

 247*

EENDAAGSE BEVALCURSUS

 • cursus  van 10.00-16.00 in de studio of bij je thuis **
 • reader + audio 
 • uitgebreide lunch en lekkere hapjes & drankjes
 • Leuke goodybag

*Prijs is per stel

** excl reiskostenvergoeding a €0.29

Meestgestelde vragen over de eendaagse bevalcursus van Mum 2b (FAQ)

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen over de eendaagse bevalcursus. Staat het antwoord op je vraag hier niet bij? Voel je vrij om contact met me op te nemen!

Wat is een goed moment om te starten met de cursus

Ik adviseer je om tussen de 25-36 week te starten met de cursus. Eerder kan ook, maar dan heb je kans dat de informatie weer wat wegzakt zo voor de voorbereiding. Later kan uiteraard ook nog. Maar voor je eigen gemoedsrust is het fijn om voor de 37e week de cursus te hebben gedaan.

Krijg ik een pijnvrije bevalling als ik deze cursus heb gevolgd?

Het volgen van een hypnoBirthing cursus garandeert absoluut GEEN PIJNVRIJE bevalling. Alles wat je leert draagt bij aan een optimale voorbereiding op een ontspannen en bewuste geboorte. Ik leer hoe je i.p.v. pijn lijden, om kunt gaan met pijn.

Wat is het verschil met een reguliere zwangerschapscursus?

Ik weet natuurlijk niet alle ins & outs van andere cursussen. Wat de eendaaagse  van Mum 2b uniek maakt is dat ik je veel kennis en praktische oefeningen biedt die je kan gebruiken tijdens de bevalling. Ik ga uit van de kracht van de barende vrouw, gesteund door kennis &  bewustwording en een positieve insteek/ mindset. Ik leer je omgaan met het zogenaamde ‘Angst – Spanning – Pijn syndroom’ waardoor je vol vertrouwen jouw ontspannen en bewuste geboorte vaan je kindje tegemoet ziet.

Ik volg al (zwangerschaps)yoga of zwanger-fit. Welke toegevoegde waarde heeft de eendaagse voor mij?

Je kunt prima de eendaagse bevalcursus, naast deze cursussen volgen. De focus ligt compleet op de bevalling. Je zult zeker nieuwe dingen leren. Daarnaast zie je vaak dat bij een zwangerfit of yoga er eenmalig een partner avond is. Deze eendaagse kun je compleet met partner volgen. Je bent samen even bewust bezig met de komst van jullie kindje. Dat maakt het vaak een waardevolle aanvulling op deze cursussen.

Ik heb een nare of traumatische bevalervaring, is een eendaagse bevalcursus dan wel geschikt voor mij?

In prinicipe zou je deze cursus kunnen volgen. Let wel, als je het idee hebt dat een eerdere ervaring een ontspannen bevalling in de weg zal zitten, dan zou ik eerder voor de cursus hypnobirthing gaan. Hypnobirthing is vaak heel waardevol voor vrouwen met een minder positieve, nare of zelfs traumatische ervaring tijdens een eerdere geboorte. Mocht je nog twijfelen, neem dan even contact met me op. Dan kijken we samen welke cursus het beste bij jouw wensen en behoeften aanlsuit!

Mocht je nu behoefte hebben aan professionele hulp? Ik werk nauw samen met Noortje Pelgrom, we werken samen in Studio Juk. Zij is psycholoog met een specialisme in zwangerschap, geboorte en de postpartum periode. Ik kan je haar van harte aanbevelen, vele cursisten en doula cliënten zijn je al voorgegaan.

Mijn man/ partner ziet deze cursus niet zitten, wat kan ik doen?

Het fijnste is als hij/zij wel meekomt naar de cursus. Maar het is uiteraard niet verplicht. De ervaring leert dat de meeste mannen/partners enthousiast zijn over de cursus en blij zijn dat ze deze hebben gedaan.

Ter voorbereiding zou je hem/haar kunnen informeren door naar de Facebook pagina van Mum 2b te verwijzen naar ervaringen van eerdere deelnemers die jullie voorgingen. Vertel hem/haar hoe belangrijk het voor jou is om je samen voor te bereiden op de aanstaande geboorte.

Ik ga poliklinisch bevallen, heeft de cursus dan nog wel zin?

Zeker, ook in een ander omgeving dan thuis kunnen de technieken toegepast worden door de bevallendevrouw en haar geboortepartner. Tijdens de cursus leer je juist om je niet te laten belemmeren door (veranderende) omstandigheden maar om je te focussen op datgene wat voor jou op dat moment belangrijk is. Ook leer je hoe je jouw omgeving kan aanpassen aan jouw wensen en sfeer en de zorgverleners kan betrekken bij jouw geboorteproces.

Ik heb een medische indicatie, is een cursus dan wel zinvol?

Ook in een medische omgeving of als er mogelijke complicaties zijn kan je veel hypnobirthing technieken gebruiken. Juist daar kan het je helpen om te focussen, rustig te blijven en vertrouwen te houden in jouw eigen lichaam en in de baby. Bovendien krijg je als cursist veel handige tips om in gesprek te blijven met jouw zorgverleners en hen te betrekken in het geboorteproces dat jij voor jezelf en je baby voor ogen hebt.

Hoe groot is de groep?

De gemiddelde groep bestaat uit maximaal 5 stellen. Met deze groepsgrootte kan ik tegemoet komen aan ieders persoonlijke behoefte en verhaal. Ook leer je als deelnemers elkaar kennen en ontstaat er geen ‘klas’ gevoel.

Krijg ik de cursus vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Een groot deel van de zorgverzekeraars vergoeden een zwangerschapscursus (gedeeltelijk). Dit zit vaak in het aanvullende pakket. Kijk hiervoor in de voorwaarden van jouw verzekering.

Waarom krijg ik de factuur pas na afloop van de cursus/workshop?

De zorgverzekeraar vraagt vermelding met dagtekening en data van de bijeenkomsten op de factuur. Deze kan hierom pas uitgeschreven worden door Mum 2b na afloop van de cursus of workshop. Indienen voor aanvang van de cursus/workshop wordt dus meestal niet geaccepteerd. Bovendien wordt hiermee ook fraude voorkomen, in het geval van ‘wel inschrijven maar niet meedoen’.

>